Ventilatieverslaggeving

Ventilatieverslaggeving

Het nut van ventilatieverslaggeving

Ventilatieverslaggeving is verplicht volgens de STS-P 73-1 (en de bijhorende norm NBN D 50-001) voor bouwaanvragen vanaf 01/01/2016. Het verslag bestaat uit twee onderdelen: het opmaken van een voorstudie, beter bekend als het ventilatievoorontwerp, en een ventilatieprestatieverslag bij voltooiing van de installatie. In het prestatieverslag worden de noodzakelijke onderdelen van de ventilatie gecontroleerd (in overeenstemming met NBN D 50-001) en gerapporteerd aan o.a. de bouwheer en de EPB-verslaggever.

  • Het voorontwerp wordt door ons aangeleverd of nagekeken op de technische haalbaarheid. Naast het comfort van de gebruiker-bewoner wordt er ook een grondige aandacht geschonken aan optimaal ontwerp voor toegankelijkheid en onderhoud van de ventilatie-onderdelen.

  • Na de montage van alle ventilatie-onderdelen voert Vigintus de opstart en inregeling van de ventilatie uit. Dankzij een uitgebreide ervaring in residentiële ventilatie installaties kunnen we eventuele opmerkingen of problemen meteen onderzoeken.

  • Na een geslaagde inregeling worden de overige onderdelen (doorstroomopeningen en/of regelbare toevoeropeningen) opgemeten en samen gerapporteerd in het ventilatieprestatieverslag. Dit verslag wordt bezorgd aan o.a. de bouwheer, installateur, EPB-verslaggever en architect.

Vigintus is erkend als ventilatieverslaggever door het kwaliteitskader SKH en BCCA, en dit voor alle onderdelen (RTO, DO & MV). Bovendien kunnen we zelf instaan voor de inregeling van het ventilatiesysteem, waardoor we één plaatsbezoek heel efficiënt kunnen uitvoeren met een duidelijke communicatie naar alle partijen.

Gerelateerde diensten

Daarom Vigintus:

Bespaar geld en energie
Dé specialist in ventilatie
Voor particulieren & bouwprofessionals

Onze tarieven

Geregistreerd voorontwerp (VVO): opgemaakt door Vigintus €175
Geregistreerd voorontwerp (VVO): legplan reeds beschikbaar €155
Debietsmeting mét ventilatieprestatieverslag (VPV) €210
Totaalpakket ventilatieverslaggeving (VVO + VPV) €345
Totaalpakket mét inregeling €460
Prijzen zijn excl. 21 % BTW en enkel geldig voor ventilatiesystemen C, C+ en D. Kortingen zijn mogelijk bij combinaties van onze diensten tijdens hetzelfde plaatsbezoek.

Direct een afspraak met ons inplannen.

Heeft u vragen over onze diensten? Neem contact met ons op!

Brusselsesteenweg 208, 9090 Melle, België

Bezoek alleen op afspraak

+32 472 42 95 10

Op werkdagen bereikbaar van 08:30 uur tot 17:00 uur.

info@vigintus.be

Op werkdagen binnen 4 uur reactie