Plaatsing roet- of pollenfilter

Plaatsing roet- of pollenfilter

Plaatsing roet- of pollenfilter ventilatie-toevoer

Een balansventilatiesysteem is het meest geschikte ventilatiesysteem voor wie een gezond binnenklimaat wil. Soms is er echter nood aan extra filtering van de aangevoerde buitenlucht:

  • Roetpartikels, afkomstig van een eigen houtvuur of van de buren, zorgen echter voor een heel erg grote vervuiling van de filters en veel geuroverlast, de zogenaamde kachelgeur.

  • Daarnaast kunnen aangevoerde, seizoensgebonden pollen ook zorgen voor extra irritatie aan de luchtwegen en ogen. Afhankelijk van de fabrikant kan een ventilatiesysteem eenvoudig uitgerust worden met een F7-filter. Wanneer dit niet langer volstaat of wanneer er geen fijne filters beschikbaar zijn, kan een extra F9-filter in de ventilatietoevoer geplaatst worden.

Voor beide problemen volstaat het om een extra filterbox te plaatsen:

De extra filter(s) zorgen voor de filtering van verse, inkomende lucht. De filterbox kan tussen de kanalen gemonteerd worden. Via het onderhoudsdeksel van de filterbox kan de filter eenvoudig vervangen worden. Bij continue werking dient de filter, net zoals bij het ventilatietoestel, elke 6 tot 9 maanden vervangen te worden. Bij een actief-koolfilter raden wij echter aan om de filter buiten het stookseizoen simpelweg uit de filterbox te halen.

Contacteer ons hieronder voor een vrijblijvende offerte.

Gerelateerde diensten

Daarom Vigintus:

Bespaar geld en energie
Dé specialist in ventilatie
Voor particulieren & bouwprofessionals

Direct een afspraak met ons inplannen.

Heeft u vragen over onze diensten? Neem contact met ons op!

Brusselsesteenweg 208, 9090 Melle, België

Bezoek alleen op afspraak

+32 472 42 95 10

Op werkdagen bereikbaar van 08:30 uur tot 17:00 uur.

info@vigintus.be

Op werkdagen binnen 4 uur reactie