Luchtdichtheidsmeting

Luchtdichtheidsmeting

Controleren is beter dan genezen

Installaties worden vaker voor of bij oplevering gecontroleerd op een goede uitvoering. Zo verkrijgen beide partijen (installateur en bouwheer) garanties over de montage van de kanalen en de prestaties van het ventilatiesysteem. Ook controles na de ingebruikname van een systeem kunnen nuttig zijn, om bijvoorbeeld de efficiëntie van het systeem na te gaan, om geluidsbronnen te detecteren of om vervuiling van de binnenlucht aan te pakken.

Gerelateerde diensten

Daarom Vigintus:

Bespaar geld en energie
Dé specialist in ventilatie
Voor particulieren & bouwprofessionals

Luchtdichtheidsmeting van het kanalennet

Bij het monteren van ventilatiekanalen is het belangrijk om alle onderdelen luchtdicht te plaatsen. Vaak wordt deze eigenschap van een installatie over het hoofd gezien. De mogelijke gevolgen hiervan zijn o.a.:

Kortom, dit leidt tot:

Om dergelijke problemen te vermijden raden wij steeds de volgende richtlijnen aan:

Vigintus voert luchtdichtheidsmetingen (ook wel lekdichtheidstesten of pressurisatieproeven) uit op alle type ventilatiekanalen, en doet dit steeds conform de EPB-aanvaarde norm NBN 14134, alsook voor niet-residentiële toepassingen conform het typebestek (TB) 105-2014. Wanneer het resultaat buiten de te behalen klasse valt, wordt een onderzoek op basis van rook uitgevoerd om aanwezige lekken in kaart te brengen en te verhelpen. Een bewezen luchtdichte installatie geeft garanties over het geleverde werk van de installateur aan de bouwheer, en heeft een positieve invloed op het E-peil.

Camera-inspectie

Bij afgewerkte installaties waarbij de kanalen werden weggewerkt in een muur, vloer of wand is het moeilijk om interne problemen aan de buitenkant vast te stellen. Een camera-inspectie helpt om veronderstellingen te bevestigen of te weerleggen.

Vigintus beschikt over uitstekende apparatuur en vakkennis om dergelijke camera-inspecties tot een goed einde te brengen. Beelden interpreteren en mogelijke oplossingen voorstellen zijn inbegrepen in onze service.

Onze tarieven

Lekdichtheidstest & evt rookonderzoek €350
Algemeen onderzoek op basis van camera-inspectie en/of geluidsbron Contacteer ons
Bij onze bovenstaande diensten zijn verplaatsing, 2 werkuren in situ, een eventuele rooktest en de rapportage inbegrepen. Het voorbereiden van het testtraject en het berekenen van het kanaaloppervlak is niet voor rekening van Vigintus. Prijzen exclusief 21% BTW.

Direct een afspraak met ons inplannen.

Heeft u vragen over onze diensten? Neem contact met ons op!

Brusselsesteenweg 208, 9090 Melle, België

Bezoek alleen op afspraak

+32 472 42 95 10

Op werkdagen bereikbaar van 08:30 uur tot 17:00 uur.

info@vigintus.be

Op werkdagen binnen 4 uur reactie