Plaatsing koeler

Plaatsing koeler

Energiezuinige topkoeling

Principe

Adiabatische koeling, ofwel verdampingskoeling, is een energiezuiniger en milieuvriendelijk alternatief op de klassieke airco. Concreet wordt een verdampingskoeler geïnstalleerd op de afvoerlucht van uw ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Warme lucht uit de woning stroomt door de koeler waar koud water de temperatuur doet zakken. Die koelere lucht stroomt over de warmtewisselaar en koelt zo de warmere lucht die van buiten wordt aangevoerd, voor hij door de woning verspreid wordt. De warmtewisselaar wordt zo eerder een koudewisselaar.

Voorwaarden

Hoe droger en warmer de buitenlucht, hoe beter deze vorm van koeling werkt. Is het buiten echter vochtig en is het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur kleiner, is het koelvermogen van dit soort koeler eerder beperkt. In tegenstelling tot gewone airco’s kan u dus niet naar eigen goeddunken het niveau van koeling vrij regelen.

Wel is het in vergelijking met gewone airco een stuk energie-efficiënter met een verwaarloosbaar elektriciteitsverbruik in verhouding met zijn koelvermogen, en relatief eenvoudig te installeren met de juiste expertise.

Daardoor kan het in de zomer op warme dagen en eventueel in combinatie met een bypassklep op uw ventilatie duurzaam net die paar graden verschil maken zonder onnodig elektriciteitsverbruik.

Geïnteresseerd?

U kan bij ons steeds terecht voor een vrijblijvende offerte en advies van onze experts.

Gerelateerde diensten

Daarom Vigintus:

Bespaar geld en energie
Dé specialist in ventilatie
Voor particulieren & bouwprofessionals

Direct een afspraak met ons inplannen.

Heeft u vragen over onze diensten? Neem contact met ons op!

Brusselsesteenweg 208, 9090 Melle, België

Bezoek alleen op afspraak

+32 472 42 95 10

Op werkdagen bereikbaar van 08:30 uur tot 17:00 uur.

info@vigintus.be

Op werkdagen binnen 4 uur reactie